Man,  Mode,  Shopping

Dags för nya chinos

Näst efter jeans är chinos de mest populära byxorna för herrar. Ursprunget till chinos är att amerikanska trupper på Filippinerna fick sina byxor uppsydda av kineser i kinesisk bomull. Det var för 120 år sedan och byxorna blev populära och fick följa med hem till USA.

Chinos finns i flera färger

Från början var chinos ljusgrå eller närmast vita med tiden ha modet gjort att de finns i alla möjliga färger. Poängen med de ljusa chinos är att de passar till i stort sett vilket plagg som helst på överkroppen. När du nu står i begrepp att köpa nya chinos får du fundera över om du ska ha ett par färgade eller ljusa. Hur som helst kommer du att hitta ett bra utbud på nätet.

Modetrender för män

På överkroppen gäller rutigt, den rutiga kavajen över vintern eller till och med en stickad kofta. Den bärs gärna under kavajen vilket gör det lätt att reglera temperaturen. Skjortan får gärna vara röd, inte vinröd utan klarare och ljusare röd. På benen däremot gäller chinos gärna svarta. Jeans är nämligen inte det enda plagget till underkroppen, jeans är dessutom väl mycket casual för att vara snyggt och elegant.