Tips

Har du mycket gammalt guld hemma?

Under årens lopp samlas det mycket i förråd och byrålådor. Ibland händer det säkert att du lägger undan saker som du glömmer bort så småningom.

Smycken och andra värdesaker kan hamna på vinden eller i källaren. Kanske något är av äkta guld? Du kan ta en titt här för att få veta hur du kan sälja dina guldföremål. Vem vet, du kanske sitter på en smärre förmögenhet.

Om du har ett stort hus eller ofta ser till dina släktingars villor så är det bra att göra en genomgång regelbundet. Gå till exempel igenom husen ordentligt en gång varje år. Öppna alla lådor, titta i alla skåp och sök noga igenom garderoberna. Du kan ha mer guld hemma än du tror. Om du hittar något, se till att förvara det väl.

Ta reda på ditt hems historia

Även om du själv aldrig glömt eller gömt något guld hemma så kan någon annan ha gjort det före dig. Om du bor i ett gammalt hus är det en bra idé att ta reda på mer om de tidigare ägarna. De kanske förlorade någonting av guld? En klocka som aldrig återfanns eller ett armband som försvann? Ditt hus kan vara en skattgömma utan att du själv vet om det.

Comments Off on Har du mycket gammalt guld hemma?