Kvinna,  Man,  Tips

När håret börjar tunnas ut

Att drabbas av håravfall är betydligt vanligare hos män än hos kvinnor. Många kan uppleva det som traumatiskt. Men då de första tecknen på håravfall dyker upp vet man ofta instinktivt att det är mycket svårt att stoppa. Det går att på kosmetisk väg dölja håravfallet, men det känns ändå inte bra. Ett sätt att skyla över att man blivit tunnhårig är att sminka håret med fibrer från växtriket som är enkelt att applicera.

Hårtrender för män

Kanske tror du att män inte är så fåfänga att de hänger på olika trender vad gäller frisyren, men så är det inte. Även om det kanske inte finns någon enskilt stark trend just nu finns det ändå några olika frisyrer som ligger helt rätt i tiden enligt moderedaktörerna.

Hårets historia

Att ha ett intresse för sitt hår är inte ovanligt och så har det varit genom alla tider. Man har hittat kammar som är över 1000 år gamla och man tror sig veta att män på den tiden höll håret någorlunda kort för att inte fastna i buskar och grenar. Kvinnor däremot har under långa tider täckt sitt hår även här uppe i norden, något som annars är vanligt i Mellanöstern.