Tips

Sälja smycken och accessoarer

Har du smycken som ligger som du inte använder? Har du tänkt på att i lådan med hoptrasslade halsband kan det finnas pengar att hämta. Det kan finnas smycken som är av guld eller silver som är värda pengar. Men även smycken som inte är av ädlare valörer kan vara värda något. Du kanske inte uppskattar dem men det kan finnas andra som gillar dem desto mer.

Accessoarer

Accessoarer kan vara värda pengar om de är lite mer ovanliga eller från en annan epok. Detsamma gäller guldsmycket som inte väger mycket men som har en ovanlig utformning, en fin sten eller liknande. Enklare föremål kan du sälja på nätet eller på loppis. Innan du säljer ditt guld kan det vara värt att läsa lite artiklar om vad man ska tänka på innan försäljning.

Sälja guld

Att sälja guldsmycken som man inte använder kan bli en bra affär. Det som avgör är dagspriset på guld och hur många karat smycket är på. Ju högre antal karat, desto renare guld och bättre betalt. För att följa guldpriset kan du se om det går upp eller ned genom att kolla råvarupriset på till exempel Dagens Industri. För att se priset för guldsmycken kan du kolla aktuella dagspriser på nätet.

Ordna med loppis hemma

Det kan ju även fungera att ordna med en loppis hemma. Detta är relativt populärt och ställ ut ett bord framför garaget med dina saker på. Se till att prismärka allt och gör ett dokument med ditt telefonnummer så personer som köper kan svischa dig direkt. Kolla upp innan vilka priser som kan vara acceptabla på det smycken och accessoarer som du ska sälja. Du kan så klart sälja annat också om du har för mycket saker hemma i förråden.

Comments Off on Sälja smycken och accessoarer